“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Ostatnie wiadomości

Światowy Tydzień Alergii – zapraszamy na webinary

Światowy Tydzień Alergii startuje już w niedzielę! Przekażemy mnóstwo wiedzy o alergii pokarmowej, bo to ona jest tym razem tematem przewodnim wydarzenia. A już w czwartek 27 czerwca zapraszamy na webinary z naszymi specjalistami! Nasi [...]

Aplikacja MASK-air uzyskała certyfikację Ministerstwa Zdrowia

Miło nam poinformować, że dzięki staraniom Polskiego Towarzystwa Alergologicznego aplikacja MASK-air uzyskała certyfikację Ministerstwa Zdrowia oraz znalazła się w Portfelu Aplikacji Zdrowotnych (PAZ). Jest to druga tego typu aplikacja w tym projekcie, a jednocześnie pierwsza [...]

10. edycja kampanii edukacyjnej „Twoja skóra”

12 maja 2024 roku premierę miała 10. edycja kampanii edukacyjnej „Twoja skóra”. W jej przekazie poruszone zostały tematy związane z m.in.: profilaktyką i leczeniem chorób skóry, wyzwań związanych z świerzbiączką guzkową, fotoprotekcją i tym jak ważna [...]

„Kampania edukacyjna „Choroby przewlekłe – Immunologia”.

Zapraszamy do zapoznania się z 17. edycją kampanii edukacyjnej "Choroby Rzadkie" 29 lutego 2024 r. świętujemy Światowy Dzień Chorób Rzadkich. Z tej okazji zapraszamy do przeczytania 17. edycji kampanii edukacyjnej "Choroby Rzadkie", pod poniższym linkiem: [...]