“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Ostatnie wiadomości

Zmiana ustawowej definicji pierwszej pomocy

Miło nam poinformować, że 7 maja Prezydent Andrzej Duda podpisał ustawę z dnia 24 kwietnia 2025 r. o zmianie ustawy o Państwowym Ratownictwie Medycznym oraz niektórych innych ustaw, co obejmuje również modyfikację definicji pierwszej pomocy. [...]

Leczenie biologiczne astmy ciężkiej

Nowy artykuł: Leczenie biologiczne astmy ciężkiej – przełom w terapii. W Polsce tylko 3 tysiące osób korzysta z leczenia biologicznego astmy ciężkiej, choć pacjentów jest dziesięć razy więcej. To leczenie może zmienić życie chorych, pozwalając [...]

Kampania “Choroby rzadkie”

Ruszyła kampania edukacyjna „Choroby rzadkie”, która ukazuje się w formie wydania wraz z prenumeratą online Dziennika Gazety Prawnej, w newsletterze MedExpress, a także na stronie głównej www.medonet.pl. Dodatkowo, osobne materiały zostały opublikowane na portalu www.chorobyrzadkie.com. Kampania została objęta patronatem Polskiego Towarzystwa [...]