“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Ostatnie wiadomości

Kampania edukacyjna „Żyj zdrowo – zdrowie mężczyzny’’

Na łamach prenumeraty online Gazety Wyborczej oraz portalu byczdrowym.info ukazała się kolejna edycja kampanii edukacyjnej „Żyj zdrowo – zdrowie mężczyzny’’. W jej ramach poruszono tematy badań profilaktycznych, schorzeń alergicznych, wątków kardiologicznych i wiele innych [...]

Choroby przewlekłe – Immunologia

Swoją premierę ma 6. edycja kampanii edukacyjnej „Choroby przewlekłe - Immunologia", która ukazuje się w prenumeracie online Gazety Wyborczej, na stronach Wyborcza.pl, Medonet.pl, za pośrednictwem newsletter’u MedExpress oraz na autorskim portalu byczdrowym.info. Publikacja została [...]

Wpływ smogu na nasze zdrowie

Ukazała się kolejna edycja kampanii „Zdrowy oddech” realizowana pod patronatem m.in. Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. W ramach wydania, do wypowiedzi zostali zaproszeni wybitni eksperci, którzy podnieśli debatę na temat monitorowania i roli kontrolowania astmy, wskazali [...]

Dziecko z chorobą alergiczną w szkole – obwieszczenie Ministra Zdrowia

Minister Zdrowia wydał obwieszczenie w sprawie zaleceń postępowania dotyczących opieki nad uczniami z chorobami alergicznymi w szkole. Polskie Towarzystwo Alergologiczne przygotowało i złożyło w Ministerstwie Zdrowia projekt zaleceń grupy ekspertów PTA dotyczący postępowania i [...]