“W pożywieniu zjadamy konserwanty, przeciwutleniacze i barwniki. Nie jest to obojętne dla zdrowia” to tytuł wywiadu z prof. Radosławem Gawlikiem, prezydentem elektem naszego Towarzystwa o objawach, rozpoznawalności i leczeniu alergii pokarmowej.
Rozmowa ukazała się na portalu Rynek Zdrowia. Zachęcamy do lektury.

Ostatnie wiadomości

Kampania „Choroby Cywilizacyjne”

W e-prenumeracie dziennika Gazeta Wyborcza oraz na portalu www.byczdrowym.info ruszyła edukacyjna kampania „Choroby Cywilizacyjne” pod patronatem Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. Celem kampanii jest edukacja czytelników w zakresie chorób cywilizacyjnych, publikacja skupia się na roli profilaktyki [...]

Kampania „Daj szansę płucom”

O metodach leczenia i wsparcia w alergii, a także o aktualnych i przyszłych potrzebach pacjentów pulmonologicznych, w najnowszej kampanii edukacyjnej „Daj szansę płucom – odetchnij z ulgą”. Kampania powstała pod patronatem Polskiego Towarzystwa Alergologicznego. [...]

Kampania edukacyjna “ZDROWY ODDECH”

Zapraszamy Państwa do lektury kolejnej edycji kampanii edukacyjnej „ZDROWY ODDECH”, która ukazuje się pod patronatem PTA jako dodatek do „Gazety Wyborczej” oraz na stronie www.byczdrowym.info. Celem kampanii jest podkreślenie faktu, że cywilizacyjne choroby płuc [...]